Ampumakouluun
Jäseneksi Poliisien Ampumaseuraan!

 

MITEN ALKUUN?

Kiinnostaako ampumaurheilu? Näin pääset alkuun:

1. Käy ampumakoulu tai tule kokeilemaan.
2. Hae seuran jäseneksi.
3. Hae ja osta kausikortti Maunulan liikuntahallin ampumaradalle.
4. Aloita harjoittelu seuran lainavälineillä.
5. Hanki omat välineet kehittyäksesi edelleen ampujana.
6. Osallistu valmennukseen ja leireille kehittääksesi ampumataitoasi koulutettujen valmentajien avulla ja nauti mukavasta seurasta.

AMPUMAKOULUUN ENSIN...

Poliisien ampumaseuran jäseneksi voi liittyä normaalisti ampumakoulun kautta. Ampumakoulu on ampumaurheilun peruskurssi. Ampumakoulussa opetetaan turvalliseen aseiden käsittelyyn liittyvät perusasiat ja tutustutaan ampumaurheilun suuresta lajikirjosta ilmakivääriin ja ilmapistooliin. Ohjaajina toimivat kokeneet ja asiantuntevat valmentajat sekä ampujat. Ampumakoulussa ohjattavalle annetaan käyttöön kaikki kurssikerroilla tarvittavat varusteet, joten riittää vain, että itse olet paikalla. Alle 14v. osallistujilla on oltava yksi ei ampuva vanhempi mukana lapsensa seurassa lajin luonteen vuoksi.

Ampumaurheiluharrastuksen aloittamisella ei ole ikärajaa eikä erityisvaatimuksia. Harrastuksen voi aloittaa yhtä hyvin lapsena kuin vaikka eläkeiässäkin. Esimerkiksi Juha Hirvi aloitti ampumaharrastuksen aikuisiässä ja ylsi Olympiamitaleille saakka. Niinpä ampumakouluun toivotetaan tervetulleiksi kaiken ikäiset. Ampumakoulu antaa ohjattavalle eväitä myös kansallisen tason kilpailuihin osallistumiseen. Kilpailut ovat useimmille lajin suola. Poikkeuksena joihinkin muihin lajeihin ammunnassa eivät menesty he, jotka kilpailevat "verenmaku suussa", vaan ainoastaan positiivisesti ajattelevat ja omaan suoritukseensa keskittyvät urheilijat. Kilpailuja järjestetään lähes joka viikonloppu talvella ilma-aseilla ja kesällä ruutiaseilla Etelä-Suomessa ja ympäri Suomea. Nuorimmat osanottajat ovat 7-vuotiaita ja vanhimmat jopa kunnioitettavat 70-vuotta. Tästä ja muusta kerrotaan lisää ampumakoulussa.

Ampumakoulun jälkeen on mahdollista hakea seuran jäseneksi ja jatkaa harjoittelua omatoimisesti.

Tule mukaan hyvään seuraan ja haastavan harrastuksen pariin!

- Ampumakoulun esittely
- Ampumakoulun kurssirunko
- Kuvia ampumakoulusta

KÄYNNISSÄ OLEVAT AMPUMAKOULUT
  • Ei kursseja
     

TULEVAT AMPUMAKOULUT
KOKEILE!


Ohjaajat toivottavat tulokkaat tervetulleiksi.

JÄSENEKSI HAKEMINEN

PAS:n jäseneksi voi hakea täyttämällä sähköisen jäsenhakemuslomakkeen. Huom. Jäsenhakemuksessa on oltava kahden PAS:n jäsenen suosittelu. Tosin PAS:n ampumakoululaisilta riittää suosittelijoiksi ampumakoulu. Silloin merkitään suosittelijoiksi esim. "Ampumakoulu s2017", jos kurssi suoritettiin syksyllä 2017 tai "Ampumakoulu k2018", jos kurssi suoritettiin keväällä 2018. Jäsenhakemukset käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa. Kokouksia pidetään yleensä kuukausittain. Jäseneksi hyväksymisestä tiedotetaan ensisijaisesti sähköpostitse. Jäsenmaksukirjeen saaminen on myös osoitus seuraan hyväksymisestä.

Liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2018:
» Liittymismaksu (aikuiset ja alle 20v.): 70€
» Jäsenmaksu (aikuiset): 60€/vuosi
» Jäsenmaksu (alle 20v.): 30€/vuosi
» Jäsenmaksu (kannattajajäsen): 250€/vuosi
» Jäsenmaksu (yli 30 vuotta seuran jäsenenä): 26€/vuosi

JÄSENENÄ

Seuran jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua kaikkiin seuran tapahtumiin jännittävistä kilpailuista, mukaviin leireihin ja iloisiin juhliin. Nuorilla on harrastuksen alussa mahdollisuus lainata seuran aseita pientä maksua vastaan ja muita tarvittavia varusteita. Seuran jäsenet voivat ostaa tauluja, luoteja ja seuratuotteita alennetuin hinnoin. Myös kesälajeista 25m ja 50m pistoolilajien sekä 50m ja 300m kiväärilajien harrastamiseen seura tarjoaa puitteet. Seura kannustaa jäseniään osallistumaan seuran sisäisiin ja kansallisiin kilpailuihin ja kustantaakin alle 20-vuotiailta mm. SM-kilpailun osallistumismaksun ja tukee myös aikuisia matkakuluissa. Kilpaa ampuvilla on mahdollisuus käyttää ainutlaatuista suorituksen analysointiin tarkoitettua Scatt-laserammuntalaitteistoa (vastaa "Speden Spelien" ammuntalaitetta) sekä muita aseen testauslaitteita. Lisäksi seuran jäsenille postitetaan automaattisesti Urheiluampuja-lehti, joka on Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) jäsenlehti ja ampumaurheilun sekä asetekniikan erikoislehti.

Voit itse valita, haluatko kehittyä huippuampujaksi tai pitää ampumaurheilua mukavana, haastavana ja sosiaalisena harrastuksena. Jos sinua kiinnostaa toiminnan kehittäminen tai tapahtumien järjestäminen ja haluat olla mukana niissä, sinulle löytyy varmasti sopiva mielekäs tehtävä.

 

 :: Tapahtumat & ilmot
 :: Kilpailut & Tulokset
 :: Valmennus

 :: Seuraennätykset

 :: Lajiesittely
 :: Radat
 :: Osto & Myynti
 :: Vain jäsenille

 :: Linkit

Web-sivuista:
Web-sivujen suunnittelusta, toteutuksesta ja päivittämisestä sekä ylläpidosta vastaa Francis Wikström. Sivuja päivittää myös Minna Bloigu ja Jaana Laatikainen. Kysymyksiä, parannusehdotuksia, korjauskehotuksia ym. palautetta sivuista voi lähettää palautelokeroon Uusia ideoita otetaan mielellään vastaan. Sivuja pyritään kehittämään koko ajan vastaamaan paremmin jäsenistön tarpeita.

Jäsensivusto (Vain jäsenille) on erityisesti seuran kaikille jäsenille suunnattu ajankohtainen tiedotussivusto. Jäsensivustoon kirjaudutaan salasanalla. Mikäli sinulta puuttuu salasana, ilmoita siitä viestillä palautelokeroon, niin saat sellaisen.

Ongelmatilanteissa...