Ampumakoulu on ampumaurheilun peruskurssi, jolla opetetaan turvalliseen aseiden käsittelyyn liittyvät perusasiat ja tutustutaan ampumaurheilun suuresta lajikirjosta ilmakivääriin ja ilmapistooliin. Ohjaajina toimivat kokeneet ja asiantuntevat valmentajat sekä ampujat. Ampumakoulussa ohjattavalle annetaan käyttöön kaikki kurssikerroilla tarvittavat varusteet, joten riittää, että saavut paikalle. Alle 14-vuotiailla osallistujilla on lajin luonteen vuoksi oltava yksi ei-ampuva vanhempi mukana lapsensa seurassa.

Kurssit kaksi kertaa vuodessa

Poliisien Ampumaseura järjestää ampumakoulukurssin kaksi kertaa vuodessa. Vuoden ensimmäinen eli kevään kurssi alkaa tammikuussa (ilmoittautuminen auki noin marras-joulukuun) ja toinen eli syksyn kurssi alkaa syyskuussa (ilmoittautuminen auki noin heinä-elokuun). Kurssi käsittää 8 kurssikertaa ja kurssikerrat pidetään sunnuntai-iltaisin Maunulan liikuntahallissa. Kurssille voidaan ottaa maksimissaan 20 henkilöä.

Ampumaurheiluharrastuksen aloittamisella ei ole ikärajaa eikä erityisvaatimuksia. Harrastuksen voi aloittaa yhtä hyvin lapsena kuin vaikka eläkeiässäkin. Esimerkiksi Juha Hirvi aloitti ampumaharrastuksen aikuisiässä ja ylsi olympiamitaleille saakka. Niinpä ampumakouluun toivotetaan tervetulleiksi kaiken ikäiset.

Ampumakoulu antaa ohjattavalle eväitä myös kansallisen tason kilpailuihin osallistumiseen. Kilpailut ovat useimmille lajin suola. Poikkeuksena joihinkin muihin lajeihin ammunnassa eivät menesty he, jotka kilpailevat ”verenmaku suussa”, vaan ainoastaan positiivisesti ajattelevat ja omaan suoritukseensa keskittyvät urheilijat. Kilpailuja järjestetään lähes joka viikonloppu talvella ilma-aseilla ja kesällä ruutiaseilla Etelä-Suomessa ja ympäri Suomea. Nuorimmat osanottajat ovat 7-vuotiaita ja vanhimmat jopa kunnioitettavat 70-vuotta. Tästä ja muusta kerrotaan lisää ampumakoulussa.

Ampumakoulun jälkeen on mahdollista hakea seuran jäseneksi ja jatkaa harjoittelua omatoimisesti tai valmennuksen piirissä.

Huom. Koronavirustilanteen vuoksi ampumakoulukurssit tauolla toistaiseksi.

» Liity postituslistalle saadaksesi heti tiedon ilmoittautumisen aukeamisesta

Tulevia tapahtumia